Meggyfa utca

A Meggyfa utcai óvoda 1962  óta fogadja a környékbeli gyerekeket. Mindenki csak "Macis ovi" néven emleget bennünket, a bejárat mellett található medveszobor miatt.

Óvodánk földszintes, jó állapotban lévő téglaépület. Három csoport működik: a Piros, a Kék és a Zöld csoport. Napfényes, tágas csoportszobáink egymás mellett helyezkednek el, s a hosszú folyosóról nyílnak. Berendezésük barátságos és  vidám, mindegyik más-más hangulatot áraszt,  - dicsérve az óvónénik és dadus nénik kreativitását és kézügyességét.

 

 
 

Alapítványunk és pályázatok révén, bútorzatunkat szépítjük, bővítjük, játékainkat folyamatosan gazdagítjuk.

 
 
 

 
 

Minden csoporthoz külön öltöző és gyermekmosdó tartozik.

Előterünket általában gyerekmunkákkal tesszük vidámmá.

Szerencsés adottság, hogy saját tornatermünk van, így adottak a feltételek ahhoz, hogy mozgásszegény világunkban biztosítsuk gyerekeink számára a mindennapos, rendszeres mozgást. A változatosságot bordásfalaink, labdáink és sokféle tornaszerünk biztosítja.

Tágas, napos udvarunkra közvetlenül a folyosóról kiléphetünk. Évről-évre egyre szebb, felszereltebb, játékaink folyamatosan  bővülnek s cserélődnek az uniós előírásoknak megfelelően. Mivel fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek minél többet legyenek a szabadban, igyekszünk sok időt kinn tölteni. Amikor nagyon nagy a hőség, árnyasabb hátsó udvarunkon tudunk levegőzni.

 
 
Kis óvoda lévén nagyon családias nálunk a légkör, minden gyerek jól ismeri nemcsak saját csoporttársát, hanem a többieket is. Munkatársaink mindent meg is tesznek azért, hogy ne csak külső adottságai révén legyünk családias óvoda, hanem valóban minden kisgyerek második otthonának érezhesse.