Szél utca

A Szél utcai épület 1974-ben nyitotta meg kapuit a gyerekek előtt, a környező lakótelepi házak gyűrűjében. A bölcsődével egy épületben az emeleten helyezkedik el.

 
 
 

Csoportjaink a szivárvány színeiről kapták a nevüket,  a Sárga, a Rózsaszín, a Kék, a Zöld és a Lila csoportban várjuk a gyerekeket. Csoportszobáink barátságosak, vidámak és jól felszereltek. Mindent megteszünk azért, hogy a gyerekek jól érezzék magukat és változatos tevékenységformákra találjanak. Arra törekszünk, hogy a szobák berendezése igazodjon a gyerekek életkori és egyéni sajátosságaihoz, legyen hely a mozgásra és a meghitt elvonulásra, elmélyült, csendes játékra is.  Berendezésünket, bútorzatunkat, játékainkat  - alapítványunk és pályázatok segítségével - folyamatosan bővítjük.

 
 
 
 

A csoportszobákhoz öltöző és fürdőszoba, esetenként terasz is tartozik.

 
 
 
 

Szerencsés adottság, hogy sikerült jól felszerelt tornaszobát kialakítanunk az épületben.

Az előterekben hangulatos élősarkot alakítottunk ki, amely a természet sok csodáját tárja a gyerekek elé: ásványokat, kagylókat, érdekes formájú rönköket, ágakat. Ezek a kincsek az évszaknak megfelelően folyamatosan bővülnek a gyerekek gyűjtése és alkotásai által.
Két teknős is helyet kapott itt, akiket a gyerekekkel közösen, nagy felelősséggel gondozunk.
Élősarkunk - akárcsak az óvoda udvara, amely számtalan környezeti megfigyelésre ad lehetőséget, a környezettudatos magatartás fontos terepe.

 
 
 
 

Óvodánk udvara tágas és árnyas. Sajnos csak az utcán át tudjuk megközelíteni,de kárpótol ezért, hogy télen-nyáron kikapcsolódást nyújt a gyerekeknek. Fontosnak tartjuk, hogy óvodásaink egészséges környezetben töltsék mindennapjaikat, legyenek minél többet a friss levegőn és mozogjanak sokat. Ezért - a szélsőséges időjárási körülményektől eltekintve igyekszünk minél több időt a szabadban tölteni.

A szülők segítségének, társadalmi munkájának és alapítványi hozzájárulásaiknak köszönhetően, sikerült udvarunkat korszerűsíteni!

Elavult játékainkat az EU szabványnak megfelelőre cseréltük, új hintákat vásároltunk, amely alá ütéscsillapító gumitégla került. Hálás köszönet érte!!!

Büszkék vagyunk rá, hogy néhány kollégánk már a nyitás óta nálunk dolgozik, és egykori óvodásaink ma már saját csemetéiket hozzák örömmel a mi óvodánkba.